گزارش تصویری جلسه اجرایی کنگره قرآن و علم
04 اردیبهشت 1403
جلسه اجرایی کنگره قرآن و علم در پردیس البرز برگزار شد
روابط عمومی پردیس البرز- جلسه هماندیشی اعضای اجرایی کنگره قرآن و علم با حضور دبیر اجرایی کنگره و نمایندگان دانشگاههای حامی کنگره در تالار فارابی پردیس البرز برگزار شد.
04 اردیبهشت 1403
گزارش تصویری نشست شورای سیاستگذاری کنگره علم و قرآن
21 فروردین 1403
تاکید رئیس دانشگاه تهران بر ایجاد فضای باز برای تبیین تعامل قرآن و علم از سوی دانشمندان علوم مختلف | پاسخگویی به شبهات تعارض علم و قرآن در کنگره بینالمللی قرآن و علم | دعوت از استادان علوم مختلف برای مشارکت در کنگره با ارائه مقاله و سخنرانی
رئیس دانشگاه تهران در شورای سیاستگذاری کنگره بینالمللی قرآن و علم، بر ایجاد بستر مناسب و فضای باز برای تبیین تعامل قرآن و علم از سوی دانشمندان و محققان علوم مختلف تاکید کرد.
21 فروردین 1403
دکتر علمالهدی: مراجعه به قرآن؛ راه حل سه مشکل «استعمار معرفتی»، «فاصله و گسیختگی علم و فرهنگ» و «نگاه احساسی به سنت» | کنگره بینالمللی علم و قرآن؛ آغازی برای رویکرد پژوهش در قرآن
رئیس ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی از «استعمار معرفتی»، «فاصله و گسیختگی علم و فرهنگ» و «نگاه احساسی به سنت» به عنوان سه مشکل مهم نهاد دانشگاه در ایران نام برد و گفت: پیدا کردن راه حل برای این سه مشکل، نیازمند مواجهه فعال با فرهنگ و تجدد و بخصوص لایه علم است. این فعالیت که بسیار ضروری است و کمی هم دیر شده است نمیتواند اتفاق بیفتد مگر با مراجعه به منابع معصوم و از همه مهمتر، منبع قرآن کریم است که عالیترین ارزیابی و قضاوتها را میشود از قرآن کمک گرفت.
18 فروردین 1403
ضرورت مقابله با تلاشهای گسترده شیاطین برای سست شدن پایههای عقیدتی جامعه از طریق تعامل علم و قرآن | الزامات مقابله با شبههافکنیها درباره پایه علمی آموزههای الهی | ضرورت رویکرد اعتدالگرایانه به دور از علمزدگی و قشرینگری برای اثبات اعجاز علمی قرآن
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه در دنیای کنونی هزینههای زیادی از سوی شیاطین برای سست شدن پایههای عقیدتی هم در بین دانشگاهیان و هم در عامه مردم صورت میگیرد، بیان داشت: تلاش کنگره بینالمللی علم و قرآن این است که از پنجره قرآن کریم به علومی که امروز در دانشگاه به آنها پرداخته میشود، ورود پیدا کند تا بتواند در مقابل شبههافکنیها، پاسخگویی لازم را داشته باشد.
19 فروردین 1403
انتصاب رئیس و اعضای شورای سیاستگذاری کنگره بینالمللی علم و قرآن | دکتر موسوی موحدی دبیر علمی و دکتر بوذرینژاد دبیر اجرایی کنگره شدند
رئیس دانشگاه تهران در احکامی رئیس و اعضای شورای سیاستگذاری کنگره بینالمللی علم و قرآن و دبیر علمی و دبیر اجرایی این کنگره را منصوب کرد.
19 فروردین 1403
چکیده سخنان ۱۰ استاد دانشگاه درباره اولین کنگره بینالمللی علم و قرآن؛ از ایجاد بخش «معرفتشناسی بر پایه ریاضیات» تا ارائه «نقش سامانههای کنترلی در مهندسی با استفاده از مفاهیم قرآنی» در کنگره
اساتید دانشگاه در جریان پیشنشست نخستین کنگره بینالمللی علم و قرآن به بیان دیدگاهها و پیشنهادهای خود به دکتر جمیله سادات علمالهدی رئیس ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای سیاستگذاری این کنگره پرداختند.
19 فروردین 1403
دکتر پارسانیا: ایران متاخر از کشورهایی نظیر مصر و عربستان در حال پرداختن به بحث نسبت علم و قرآن است
رئیس موسسه حکمتپژوهی علوم دانشگاه تهران گفت: متاسفانه ایران متاخر از کشورهایی نظیر مصر و عربستان در حال پرداختن به بحث نسبت علم و قرآن است و به این جرگه میپیوندد؛ البته دانشگاه تهران میتواند باطلالسحر این قضیه باشد یعنی ورود این محیط آکادمیک و در دستور کار قرار دادن آن یقیناً افقهای بسیار خوبی را برای آموزش عالی ایران میگشاید.
19 فروردین 1403
پیشنهاد استاد ممتاز دانشگاه تهران برای راهاندازی «مرکز تحقیقات علم و الهام از قرآن» در کشور
رئیس مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران تاکید کرد: در ثمره اصلی کنگره بینالمللی علم و قرآن، یک مرکز تحقیقات اعجاز علمی یا الهام از قرآن در کشور ایجاد شود، حتی به صورت مجازی.
19 فروردین 1403
دکتر عاملی: کنگره بینالمللی علم و قرآن را به سمت ابعاد اجتماعی زندگی سوق دهیم | استعمارزدایی از ذهن با بیداری جامعه در پرتو قرآن ممکن میشود | تعریف علوم پایه نیازمند تجدیدنظر است
رئیس شورای تحول علوم انسانی تاکید کرد: کنگره بینالمللی علم و قرآن را به سمت ابعاد اجتماعی زندگی که الآن درگیر آن هستیم، سوق دهیم؛ چراکه اگر قرآن بخواهد جنبه هدایت را تامین کند، باید نفوذ آن را در عرصه اجتماعی ببینیم.
19 فروردین 1403
خروجی کنگره بینالمللی علم و قرآن دستیابی به یک نظریه کاملتر در رابطه علم و قرآن باشد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز امیدواری کرد که یکی از خروجیهای کنگره بینالمللی علم و قرآن، دستیابی به یک نظریه کاملتر در رابطه علم و قرآن باشد.
19 فروردین 1403
بهترین روششناسی برای برقراری رابطه بین علم و دین از دیدگاه دکتر علیاحمدی | ارائه پیشنهاد طراحی یک درس عمومی ویژه دانشجویان علوم پایه | اندیشکدههای اسلام و علوم طبیعی راهاندازی کنیم
استاد دانشگاه علم و صنعت ایران با تاکید بر اهمیت روششناسی برقراری رابطه بین علم و دین، گفت: ۱۰ سال وقت گذاشتم و شش هزار صفحه روی روششناسی تطبیقی کار کردم. ما اگر سراغ روششناسی تطبیقی برویم خیلی بهتر میتوانیم از دین و قرآن و آموزههای وحیانی نیز استفاده کنیم.
19 فروردین 1403
جریانهای سه گانه تاریخی در مواجهه علم با قرآن به روایت استاد خسروپناه | ضرورت استفاده از قرآن در علوم اجتماعی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر مراقبت نسبت به رویکردهایی که قرار است در کنگره بینالمللی قرآن و علم دنبال شود، تأکید کرد و گفت: نباید دچار تفسیرهای تعدیلی و تطبیقی شویم، باید استفاده از قرآن در علوم اجتماعی را مدنظر داشته باشیم و روششناسی قرآن و علم را مورد تاکید قرار دهیم.
18 فروردین 1403